Отримай відповідь: яку середню пенсію отримують жителі Одеської області

Гроші в руках літнього чоловіка.

Гроші в руках літнього чоловіка. Фото ілюстративне: nikvesti.com

Події
19 липня 20:55

Станом на 1 липня поточного року розмір середньої пенсії в Одеської області трохи більше 5,5 тисячі гривень. Середня ж пенсія в Україні становить 5 816 гривень, що на 8% більше, ніж минулоріч.

Про це свідчать дані "Опендатабот".

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Які середні пенсії отримують українці

Пенсії в Україні станом на 1 липня 2024 року.Пенсії в Україні станом на 1 липня 2024 року. Фото: opendatabot.ua

В Одеській області пенсіонерам у середньому щомісяця виплачують 5 554 гривні. Найвища середня пенсія в Києві – 7940 гривень, а найнижча в Тернополі – лише 4 436 гривень, що на 24% менше за середню по Україні.

У Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Рівненській, Луганській, Запорізькій, Київській областях і Києві пересічна пенсія вища за середню, а в Харківській області виплати тримаються на рівні середніх.

Загальна кількість пенсіонерів в Україні зараз становить 10,2 мільйона. Майже 4,5 мільйона з них отримують пенсію менше чотирьох тисяч гривень, а 1,2 мільйона – понад десять тисяч гривень,. Пенсію в розмірі від п'яти до десяти тисяч гривень отримують 25,5% пенсіонерів, тобто більше двох мільйонів 614 тисяч громадян. Ще 18,6% літніх людей, тобто понад мільйон 907 тисяч українців, живуть на виплати від чотирьох до п'яти тисяч гривень. 

Раніше Vgorode розповідав, кому в Україні призначають пенсію за інвалідністю та які суми можна отримати за такими виплатами.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах