Житель Одеської області втік від мобілізації до Росії, але його відправили до України та здався в полон ЗСУ

Житель Одеської області втік від мобілізації до Росії, але його відправили до України та здався в полон ЗСУ.

Житель Одеської області втік від мобілізації до Росії, але його відправили до України та здався в полон ЗСУ. Фото: censor.net

Події
22 липня 08:11

34-річний мешканець селища Березине на Одещині Артур Ян втік від мобілізації з України, після чого потрапив до армії російських окупантів. Відео з розповіддю чоловіка з'явилося у соцмережі, зокрема й у Telegram українського військового журналіста, кореспондента "1+1" Андрія Цаплієнка.

За його словами, він боявся воювати, тому 2023 року виїхав з України транзитом через Молдову на територію країни-агресора РФ, де проживає його брат. За незаконний виїзд під час воєнного стану він заплатив 6 тисяч доларів. Але до брата, як повідомив чоловік, він так і не доїхав, бо вони посварилися. Спочатку жив у знайомого в Псковській області, оформив російський паспорт, а потім переїхав до його сина до Нижнього Новгорода.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами Яна, після того, як стабільної роботи та житла не стало, "на останні гроші" купив алкоголь і "згарячи на нетверезу голову" прийняв рішення підписати контракт з російською армією.

Усвідомивши, в яку ситуацію потрапив, він спробував втекти.

Як розповів Ян, перша спроба провалилася – його спіймали, а друга – припала на бойове завдання. Вночі він відстав від російської групи та попрямував у бік підконтрольної Україні території.

Після кількох днів блукань він побачив українські позиції, де здався в полон.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах