Поліцейські розповіли подробиці вбивства собак на Заставі: стрілка шукають

Поліцейські розповіли подробиці вбивства собак на Заставі: стрілка шукають.

Поліцейські розповіли подробиці вбивства собак на Заставі: стрілка шукають. Фото: nashemisto.dp.ua

Події
25 липня 11:35

Поліцейські розпочали кримінальне провадження за фактом вбивства двох вуличних собак на вулиці Кустанайській у Хаджибейському районі Одеси. Подія кваліфікована як жорстоке поводження з тваринами. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Про трупи тварини з вогнепальними пораненнями поліцейським повідомила вчора, 24 липня, місцева жінка, яка до трагедії разом з іншими громадянами про них дбала.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Жінка зазначила, що у ніч із 23 на 24 липня чула звуки пострілів, а вже вранці виявила вбитих собак.

Того ж дня одразу внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини третьої статті 299 Кримінального кодексу України – жорстоке поводження з тваринами та розпочали розслідування.

Наразі правоохоронці вживають заходів щодо встановлення особи, причетної до вбивства собак та подальшого притягнення її до кримінальної відповідальності. Поліцейські перевіряють камери зовнішнього відеоспостереження, опитують мешканців довколишніх будинків, проводять інші оперативно-розшукові заходи. Тіла тварин будуть направлені на експертизу. У рамках кримінального провадження також встановлюватимуться мотиви факту жорсткого поводження з тваринами, що призвело до їх загибелі та зброї, з якої вони смертельно травмовані.

За вчинене зловмиснику загрожує позбавлення волі від п'яти до восьми років.

Слідство продовжується.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах