Площа Толбухіна – Трибуни героїв, а бульвар Жванецького – Військово-морських сил: у мережу потрапив документ про перейменування (оновлено)

Площа Толбухіна – Трибуни героїв, а бульвар Жванецького – Військово-морських сил: у мережу потрапив документ про перейменування.

Площа Толбухіна – Трибуни героїв, а бульвар Жванецького – Військово-морських сил: у мережу потрапив документ про перейменування. Фото: sosnitsa-rada.gov.ua

Події
30 липня 08:25

У мережі з'явилося розпорядження голови Одеської ОВ Олега Кіпера з переліком 84 одеських топонімів, які збираються перейменувати в Одесі. Ця інформація викликала суспільний резонас, проте офіційного підтвердження поки що не отримала.

Якщо вірити цьому списку, тепер вулиця Пушкінська стане Італійською, вулиця Паустовського – 28-ї бригади, вулиця Армійська – Незалежності, вулиця Буніна – Ніни Строкатої, цлійа Бабеля – Дмитра Іванова, вулиця Черняховського – Артура Савельєва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім того, бульвар Жванецького стане бульваром Військово-морських сил, Думську площу перейменують на Біржову площу, а провулок Ляпунових стане провулком Олександра Ройтбурда.

Зазначимо, що всі старі назви містять імперську символіку або потрапляють під закон про деколонізації як пов'язані з країною-агресором або прославленням колоніалізму і тоталітарних режимів.

Загалом у документі згадується перейменування одразу 84 топонімів по Одесі та ще 22 – на Одещині. З повним списком можна познайомитись за посиланням.

А за даними " Думської ", планується знесення пам'ятника Олександру Пушкіну на Приморському бульварі.

Оновлено:

Заступниця голови департаменту культури, національностей, релігій та охорони об'єктів культурної спадщини Одеської ОВА Ярослава Різникова підтвердила цю інформацію. 

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах