В Одесі одне з ОСББ не пускає до укриття школярів: подробиці скандалу

Вказівник шляху до укриття.

Вказівник шляху до укриття. Фото ілюстративне: porady.org.ua

Події
31 липня 19:30

В Одесі одне з ОСББ не дозволяє учням школи, що розташована поблизу, відвідувати укриття. За користування сховищем організація вимагає від керівництва навчального закладу закупити та встановити у приватному укритті відкидні лавки.

Про це у вівторок, 30 липня, повідомила директорка Департаменту освіти й науки Одеської міської ради Олена Буйневич.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Очільниця департаменту зазначила, що станом на зараз майже в усіх одеських школах є укриття, а заклади, в яких їх поки що немає, мають договір на відвідування найближчих сховищ. Водночас декілька шкіл досі не мають місця, де можна перебувати під час повітряної тривоги: у деяких немає укриття, інші не заключили договор із власником сусіднього.

Учні однієї зі шкіл не можуть відвідувати сховище через незаконні вимоги його власника. Спочатку школа отримала від ОСББ дозвіл на користування приміщенням за умови, що навчальний заклад придбає для укриття лавки. Навчальний заклад цю вимогу виконав, однак представники організації заявили, що такі лавки не підходять, бо потрібно було закупити відкидні.

"Уранці, кажуть: "Гроші (лавочки), увечері – хай дітки заходять!" І стільці, що в школі є, їх не влаштовують. Лавочки давайте! Відкидні. Коли директорка каже, що це бюджетні кошти і не можна лавочки не в школу, кажуть: "Зберіть із батьків!" Причому спочатку два місяці динамили молодого директора, поки не втрутився очільник району, відмовлялися цілком придатне приміщення здавати як укриття", – йдеться в повідомленні Буйневич.

Керівниця департаменту наголосила, що одеські заклади освіти продовжать, попри діючі норми, пускати до своїх укриттів усіх, хто опинився в небезпечній ситуації.

"І стільчики зі столиками та водичку ми в них безкоштовно поставили, бо можемо це в наших будівлях. Я от думаю: а чого батьки цієї школи? Давайте всією Одесою зберемо на конкретну адресу кошти. Хай лавочки зроблять. Я гарантую внесок від себе. Погодяться – напишу адресу", – підсумувала Буйневич.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах