Чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка допомагала ухилянтам, відправили під суд

Чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка допомагала ухилянтам, відправили до суду.

Чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка допомагала ухилянтам, відправили до суду. Фото: od.npu.gov.ua

Події
01 серпня 11:14

Поліцейські відправили на лаву підсудних чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка за гроші сприяла отриманню військовозобов'язаних чоловіків відстрочки від мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Нацполіції на Одещині.

Так, завідувачка одного з відділень медустанови організувала схему отримання грошей від громадян, які підлягають мобілізації, за госпіталізацію їхніх родичів та виготовлення медичних документів, необхідних для отримання групи інвалідності. Надалі це дозволяло оформити догляд за людиною з інвалідністю, а потім відстрочити призов на службу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Поліцейські задокументували одну з таких угод. Зловмисниця пообіцяла 29-річному чоловікові, що після надання їй 1700 доларів вона візьме його дідуся на лікування та допоможе у найкоротші терміни отримати пенсіонеру першу групу інвалідності шляхом впливу на членів медичної комісії, уповноважених приймати такі рішення.

Втім, довести злочинну схему посадової особи завадили поліцейські.

Вони затримали правопорушницю на робочому місці при отриманні 1500 доларів та 8000 гривень хабара та передачі обіцяних документів. Під час обшуку у службовому кабінеті слідчі вилучили кошти та документацію.

Фігурантці висунули звинувачення в частині другій статті 369-2 Кримінального кодексу України в отриманні неправомірної вигоди для себе за вплив на ухвалення рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та направили обвинувальний акт до суду. Жінку усунули з посади. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушниці, – п'ять років позбавлення волі.

Чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка допомагала ухилистам, відправили до суду.Чиновницю Одеського обласного медичного центру психічного здоров'я, яка допомагала ухилистам, відправили до суду. Фото: od.npu.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах