Сутичка за участю військових, патрульних та цивільних в Одесі: як коментують інцидент поліція та ТЦК

Сутичка на вулиці Середньофонтанській в Одесі.

Сутичка на вулиці Середньофонтанській в Одесі. Фото: скриншот відео

Події
02 серпня 20:10

В Одесі затримали 42-річну жінку та 43-річного чоловіка, які напали на патрульну поліцейську під час виконання нею службових обов’язків. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався вдень у п'ятницю, 2 серпня, на вулиці Середньофонтанській в Одесі. Під час перевірки військово-облікових даних водія KIA військовослужбовці ТЦК та СП встановили, що чоловік кілька років не проходив ВЛК. Порушнику хотіли вручити повістку, але він відмовився її отримати та покликав на допомогу свого 43-річного брата. Чоловіки спровокували конфлікт з військовослужбовцями ТЦК та патрульними, а згодом у сутичку втрутилася ще й 42-річна перехожа. 

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Переглянувши відео з боді-камер поліцейських, правоохоронці встановили, що 43-річний чоловік схопив патрульну за ноги і повалив на землю, а 42-річна жінка нанесла поліцейській декілька ударів по голові. Крім цього, фігурант вибігав та лягав на проїжджу частину дороги, заважаючи руху транспортних засобів. 

Побиття патрульної розслідують за фактом насильства щодо працівника правоохоронного органу (стаття 345 Кримінального кодексу). Обидвох фігурантів затримали. Наразі вирішують питання щодо повідомлення їм про підозру. Також відносно порушників склали адміністративні протоколи за фактами дрібного хуліганства (стаття 173 Кодексу України про адміністративні порушення) та злісної непокори законному розпорядженню або вимозі поліцейського, а на чоловіка ще й за фактом порушення правил дорожнього руху пішоходами (стаття 127 Кодексу України про адміністративні порушення).

Водій KIA, який травмував військовослужбовця ТЦК та СП, утік із місця події. За фактом умисного легкого тілесного ушкодження (стаття 125 Кримінального кодексу України) правоохоронці також відкрили провадження. Наразі встановлюють місцезнаходження фігуранта. 

У рамках обох кримінальних проваджень призначать судово-медичні експертизи для визначення ступеня тяжкості спричинених правоохоронцям тілесних ушкоджень. За результатами експертних висновків прийматимуть рішення щодо остаточної правової кваліфікації протиправних дій зловмисників. Слідство триває.

Також інцидент прокоментували в Одеському обласному ТЦК та СП. У військкоматі зазначили, що під час проведення заходів оповіщення населення мобільна група зупинила транспортний засіб, щоб перевірити військово-облікові дані водія.

"Представники групи проводили заходи згідно інструкції, проте пасажирка авто без будь-якого приводу почала поводитися агресивно. Вона навіть почала кидатись у бійку з представниками ТЦК та поліції. Оскільки на вимоги припинити неадекватні та протиправні дії жінка не реагувала, представники Національної поліції були змушені затримати порушницю та доставити у відділення. Наразі встановлюються обставини інциденту", – йдеться в повідомленні.

Також військові нагадали, що представники ТЦК діють у межах своїх повноважень, а за перешкоджання їхній діяльності передбачена відповідальність.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах