На КПП в Одеській області затримали чоловіка із двома дітьми: як коментують це у ТЦК

Автівки на КПП.

Автівки на КПП. Фото ілюстративне: logist.today

Події
04 серпня 16:40

У п'ятницю, 2 серпня, на пункті пропуску "Удобне" Одеської області представники ТЦК затримали громадянина, який прямував з Ізмаїла в Одесу разом із двома дітьми. Про затримання чоловіка повідомила у Facebook його родичка Анна Дімченко.

За словами жінки, її родича Юрія попросили вийти з автівки та примусово відвезли до Саратського ТЦК. Неповнолітніх дітей залишили на вулиці. Після цього зв'язку із затриманим у родичів не було. Про те, що сталося, вони дізналися від людини, яка стала свідком затримання. Сестра Юрія приїхала з Одеси в Саратський ТЦК, аби зустрітися із братом, але військові не лише відмовили жінці в цій зустрічі, а й, зі слів Анни, пригрозили "розмазати її по стінці".

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Сестра Юрія подала заяву до Саратської поліції, але наступного дня чоловік вийшов на зв'язок і розповів, що його вже доправили до навчального центру у Вінницької області.

"ВЛК не проходив. Точніше, йому підсунули вже готові документи з ВЛК, не його. Вимагали підпису. Юрій нічого не підписував, адже всі ці документи – це фікція. У розшуку Юрій не був. Дані його були оновлені. Фактично людину викрали. Але поліція закриває очі", – написала жінка.

В Одеському обласному ТЦК та СП розповіли свою версію цієї історії. За словами військових, під час перевірки документів Юрія вони "виявили ознаки підробки".

"Після перевірки в електронному реєстрі "Оберіг" виявилося, що особа підлягає мобілізації згідно з законом України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію". Під час медичного огляду було виявлено, що нарікань на стан здоров'я немає, тож він був направлений до навчального центру", – йдеться в повідомленні ТЦК.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах