Зафіксували кашлюк та кір: яка епідситуація на Одещині

Зафіксували кашлюк та кір: яка епідситуація на Одещині.

Зафіксували кашлюк та кір: яка епідситуація на Одещині. Фото: volynnews.com

Події
06 серпня 15:18

В Одеському обласному центрі контролю та профілактики хвороб розповіли про епідситуацію у регіоні протягом останнього тижня з 29 липня по 4 серпня. Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Так, протягом зазначеного часу в області зареєстрували шість нових випадків підозри кашлюку. Чотири з них – в Одеському районі та по одному у Білгород-Дністровському та Ізмаїльському. Минулого тижня їх було 14 людей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Вірусні гепатити та інші повітряно-краплинні інфекції реєструвалися спорадично. На тижні зареєстрували дев'ять випадків підозри на кір, із них підтверджено сім. Всього з початку року в області підтверджено 32 випадки кору (21 дитина), найбільше в Одеському районі – 26 (Одеса – сім), Ізмаїльському – п'ять, Березовському – один. Щеплено лише шість осіб, не щеплено – 26 (переважно з релігійних причин).

За даними моніторингу, захворюваність на гострі кишкові інфекції в області знизилася на 14,1% порівняно з попереднім тижнем, завдяки зниженню серед дітей на 27,4%. У той же час серед дорослих спостерігалося зростання на 12,8%. Діти становили 57% хворих, найураженіша вікова група – 1-4 роки (31,4%).

Факторний аналіз показав, що 37,5% хворих пов'язували захворювання із вживанням готових домашніх страв, 16,1% – з немитими ягодами, овочами та фруктами, 7,2% – з баштанними культурами. Інші причини: молочні та м'ясні продукти (по 6,4%), порушення гігієни (5,3%), купання у морі (5,3%), вживання яєць (4,6%), рибної продукції (3, 6%) ), морепродуктів (2,6%).

Також за тиждень досліджено 94 проби на циркуляцію холерного вібріону в об'єктах довкілля (морська вода – 18, прісна – 23, стічні води інфекційних стаціонарів – 50, баластові води – 3).

Укуси тваринами отримали 57 осіб, що у 1,5 рази нижче минулого тижня (83). Випадків сказу серед людей немає. З початку року підтвердили 99 випадків сказу серед тварин: домашні – 17 (17%), дикі – 82 (83%). Найбільше у Подільському (28), Болградському (18) та Одеському (15) районах.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах