Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів

Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів.

Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів. Фото: freepik.com

Події
09 серпня 14:51

Одеська область увійшла до ТОП-3 міста України за кількістю створення нових сімей. За даними Мін'юсту, з початку цього року українці офіційно зареєстрували менше шлюбів, ніж торік. При цьому і шлюбних договорів, і розлучень побільшало. Такі дані опублікував Опендатабот.

Так, за півроку 2024 року українці створили 72 766 нових сімей. Це на 15% менше, ніж 2023 року. На Одещині одружилися 4896 пар. Найбільше нових сімей створили у Києві – 9392.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У той же час шлюбних договорів збільшилося на чверть, а розлучень – у півтора рази порівняно з тим самим періодом минулого року. З початку року нотаріуси використали – 3768 бланків для шлюбного договору. Це на чверть більше, ніж за відповідний період минулого року.

Зазначимо, що з початку вторгнення в Україні збільшилася кількість шлюбів. А в перший рік повномасштабного вторгнення кількість розлучень значно впала, але вже два роки стабільно зростає. За перше півріччя цього року було зареєстровано 15 578 розірвань шлюбу. Це в 1,5 раза більше за відповідний період минулого року і на 18% більше, ніж за перше півріччя 2021 року.

Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів.Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів. Фото: opendatabot.ua

Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів.Одеська область увійшла до ТОП-3 за кількістю шлюбів. Фото: opendatabot.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах