Від імені РВА просять надати кошти на потреби ЗСУ: в Одеській області активізувалися шахраї

Фейковий лист нібито від імені голови Ізмаїльської РВА.

Фейковий лист нібито від імені голови Ізмаїльської РВА. Фото: izmail-rda.od.gov.ua

Події
09 серпня 18:14

В Одеській області шахраї розповсюджують фейкові листи нібито від імені голови Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіона Абашева. У цих посиланнях зловмисники просять надати гуманітарну допомогу або надіслати кошти на підтримку українських військовослужбовців.

Про це в п'ятницю, 9 серпня, повідомили на сайті Ізмаїльської районної військової адміністрації.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У райадміністрації зазначили, що жодні офіційні органи влади не мають права вимагати кошти на банківські рахунки фізичних осіб або приватних компаній, якщо ж такі повідомлення надходять, необхідно негайно інформувати про них відповідні органи.

"Закликаємо вас бути обачними та не піддаватися на провокації шахраїв. Усі офіційні повідомлення від Ізмаїльської районної державної адміністрації публікуються на офіційних джерелах, зокрема на вебсайті адміністрації та в офіційних соціальних мережах", – йдеться в повідомленні. 

Нагадаємо, у травні поточного року в Одеській області також зафіксували активність шахраїв. Невідомі телефонували громадянам від імені мера або інших представників міської влади, пропонуючи купити будинки або землю та вимагаючи, щоб покупці для якнайшвидшого оформлення документів на майно одразу ж надсилали їм кошти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах