В одеській школі відмовили в установці дошки на честь загиблого Героя зі словами "тут вам не цвинтар"

В одеській школі відмовили в установці дошки на честь загиблого Героя зі словами "тут вам не цвинтар".

В одеській школі відмовили в установці дошки на честь загиблого Героя зі словами "тут вам не цвинтар". Фото: photo-lviv.in.ua

Події
15 серпня 14:52

В Одесі в одній із шкіл казали у проханні встановити пам'ятну дошку на будівлі школи, де навчався загиблий на фронті військовослужбовець. Про це повідомляє Новини.LIVE.

Так, в одній із шкіл, коли дружина загиблого воїна звернулась із проханням встановити пам'ятну табличку, їй було відмовлено. Аргументом стало те, що на території навчального закладу вже є такі меморіали.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Я прийшла з усіма документами про те, що мій чоловік був учнем цієї школи. На це мені директор сказав: "Вибачте, у нас вже є дві дошки, а ви до мене п'яті прийшли, а в мене в школі 1200 учнів. Це придушуватиме моральний та емоційний стан дітей, це не цвинтар, я вам відмовляю у встановленні цієї дошки!", – розповіла дружина загиблого воїна.

У відповідь на цей випадок директор департаменту освіти та науки Одеської міської ради Олена Буйневич пообіцяла розібратися із ситуацією та наголосила, що подібна поведінка неприпустима. Вона зазначила, що всі директори шкіл ознайомлені з алгоритмом встановлення пам'ятних дощок, і таких випадків не має бути.

"До департаменту та до директорів загалом звернулися дев'ять сімей з проханням встановити пам'ятні дошки. І всі дев'ять табличок ми відкриємо 1 вересня. Я буду вдячна, якщо мені повідомлятимуть про такі випадки, і я обов'язково їх відпрацюю", – сказала Олена Буйневич..

Директор департаменту наголосила, що ситуація буде розглянута на офіційному рівні, щоб запобігти подібним випадкам у майбутньому і щоб інші навчальні заклади зрозуміли важливість пам'яті героїв, які віддали життя за свободу України.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах