В Одесі скасовують пост №1: вахти пам'яті біля пам'ятника Невідомому матросу не буде

В Одесі скасовують пост №1: вахти пам'яті біля пам'ятника Невідомому матросу не буде.

В Одесі скасовують пост №1: вахти пам'яті біля пам'ятника Невідомому матросу не буде. Фото: omr.gov.ua

Події
16 серпня 14:02

Вахту пам'яті біля одеського пам'ятника Невідомому матросу у парку Шевченка, відому як "Піст №1", скасовують. Відповідне рішення має ухвалити виконком міськради на найближчому своєму засіданні.

Зазначимо, що її перестали нести із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україні.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що ще з радянських часів у почесній варті стояли старшокласники одеських шкіл, яких одягали у парадно-вихідну військово-морську уніформу.

Замість "Посту №1" з'явиться комунальна установа під назвою "Одеський міський центр військово-патріотичного виховання". Воно займатиметься викладанням предмета "Захист України" у школах міста, проведенням навчальної практики щодо нього, підвищенням професійної компетентності вчителів, інформаційно-методичною роботою.

Заняття проводитимуться раз на місяць протягом цілого дня у форматі тренінгів. Розроблена Міністерством освіти і науки програма включає основи національної безпеки і оборони, основи планування та управління, озброєння та військову техніку, стрілецьку підготовку, орієнтування на місцевості та фортифікацію, домомедичну допомогу в умовах бою, військові технології та їх розвиток, основи для дій та взаємодії у бою, інформаційну війну.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах