В Одеській області підрядники привласнили кошти з ремонту енергооб'єктів

В Одеській області підрядники привласнили кошти з ремонту енергооб'єктів.

В Одеській області підрядники привласнили кошти з ремонту енергооб'єктів. Фото: Одеська обласна прокуратура

Події
16 серпня 18:20

В Одеській області керівники підрядних компаній наживалися на відновленні енергоінфраструтури. Таким чином вони завдали державі збитків на суму 3,7 мільйона гривень.

Про це в п'ятницю, 16 серпня, повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, НЕК "Укренерго" уклала з фігурантами договір на здійснення будівельно-монтажних відновлювальних робіт електрообладнання, яке зазнало пошкоджень унаслідок обстрілів. Підрядники мали демонтувати та перемістити два автотрансформатори, щоб підключити їх замість пошкоджених.

До залізничних перевезень підрядник залучив знайомого директора логістичної компанії, з яким мав договір транспортного експедирування.

Знаючи, що автотрансформатори вже перебувають на території Одеської області, фігуранти внесли до актів виконаних робіт недостовірні відомості щодо вартості транспортування та послуг із міжнародних перевезень, які фактично не виконувалися.

Щоб відшкодувати збитки, прокурори скерували до суду обвинувальний акт за фактом заволодіння державними коштами та службового підроблення (частина п'ята статті 191 та частина першої статті 366 Кримінального кодексу України).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах