Ховалися в соняшниках: в Одеській області прикордонники затримали кількох ухилянтів

Затримані чоловіки, які намагалися перетнути кордон.

Затримані чоловіки, які намагалися перетнути кордон. Фото: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Події
16 серпня 20:00

В Одеській області охоронці кордону затримали трьох військовозобов'язаних. Порушники намагалися втекти за межі України.

Про це в п'ятницю, 16 серпня, повідомили у пресслужбі Південного регіонального управління Держприкордонної служби України.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Про чоловіків, які прямували в бік кордону, прикордонникам Подільського загону повідомили оперативники з Одеського загону.

Замість того, щоб відреагувати на вимоги про зупинку та попереджувальні постріли, ухилянти, помітивши, що їх переслідують, чкурнули в соняшникове поле, однак сховатися їм не вдалося. Оператор дрону швидко виявив місце, де причаїлися чоловіки, та скерував туди наряд прикордонників.

Відео: facebook.com/SouthernBorderUkraine

Усі порушники виявилися одеситами. Маршрут до Молдови їм допоміг прокласти адмін Telegram-каналу. За таку послугу він отримав від кожного військовозобов'язаного по тисячі доларів на криптогаманець. Ще по 6,5 тисячі доларів клієнти мали сплатити йому, якби вдало перетнули кордон.

На фігурантів склали адміністративні протоколи за спробу незаконного перетинання та злісну непокору законному розпорядженню військовослужбовця ДПСУ (статті 204-1 та 185-10 Кодексу України про адміністративні порушення). Справи скерували до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах