Отримай відповідь: що робити в Одесі, якщо прийшли платіжки від приватної компанії та КП ЖКС

Отримай відповідь: що робити в Одесі, якщо прийшли платіжки від приватної компанії та КП ЖКС.

Отримай відповідь: що робити в Одесі, якщо прийшли платіжки від приватної компанії та КП ЖКС. Фото: inform.zp.ua

Події
19 серпня 09:13

Деякі одесити зіткнулися із ситуацією, коли до них надходять рахунки за комунальні послуги одразу від двох організацій – приватної керуючої компанії та КП ЖКС. Голова комісії з житлово-комунального господарства Олександр Іваницький докладно розповів, що робити у такому разі.

Так, якщо в будинках не проводилося зборів мешканців та не приймалося рішення про перехід в іншу обслуговувальну компанію, мешканці повинні платити за послуги тієї житлово-комунальної служби, яка офіційно обслуговує будинок. Усі інші платіжки можуть бути результатом дій осіб, причетних до можливих махінацій, що розглядаються в рамках кримінальної справи

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За словами депутата, міська рада виступає за надання якісного сервісу та прозорі ринкові відносини, проте всі дії мають відбуватися законним способом. Мешканці будинку мають провести збори, обрати представника та ухвалити рішення щодо обслуговуючої компанії. Якщо таких зборів не було і будинок обслуговує житлово-комунальне підприємство, платежі мають надходити на рахунки КП ЖКС, яких в Одесі налічується вісім.

Щодо грошей, сплачених несумлінним компаніям, то вони мають бути перераховані на комунальні рахунки мешканців у рамках кримінального провадження. За словами Олександра Іваницького, якщо представники компанії, що управляє, намагаються обслуговувати будинок без належного договору або підписаного доручення, вони не мають на це права. Визначати керуючу компанію має ОСББ або, якщо такої організації немає, обраний жителями представник будинку. У разі коли будинок не може самостійно визначитися, це робить районна адміністрація.

Голова комісії та закликав одеситів бути уважними до платіжок та діяти відповідно до законодавства, щоб уникнути фінансових втрат.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах