Плетенчук: загроза дронів для Одеси з Криму практично зведена нанівець

Плетенчук: загроза дронів для Одеси з Криму практично зведена нанівець.

Плетенчук: загроза дронів для Одеси з Криму практично зведена нанівець. Фото ілюстративне: mil.in.ua

Події
20 серпня 12:32

Результативність атак дронів типу "Шахед", які ЗС РФ запускають із тимчасово окупованого Криму до Одеси, практично зведено до нуля. Про це повідомив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в етері телемарафону.

Він стверджує, що російські війська продовжують використовувати територію Криму для запуску дронів та балістичних ракет, зокрема "Іскандер-М". Проте ефективність цих атак значно знизилася, особливо щодо дронів, результативність яких майже повністю втрачено.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Також російський військовий флот не може дозволити собі вихід у море великою кількістю одиниць, обмежуючись підводними човнами. Кожен підводний човен несе до чотирьох ракет, але використання їх як окремого виду озброєння вже неефективне. Значна частина ракет, що запускаються ворогом, успішно відбивається, іноді досягаючи майже 100% ефективності. Росіяни використовують ці ракети в основному для комбінованих ударів, але їхня загроза стає дедалі меншою.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах