В Одесі бойовий медик оголосив голодування через погане харчування та умови у психіатричній лікарні (оновлено)

Схоже на тортури: в Одесі бойовий медик оголосив голодування через погане харчування та умови у психіатричній лікарні.

Схоже на тортури: в Одесі бойовий медик оголосив голодування через погане харчування та умови у психіатричній лікарні. Фото: скріншот відео

Події
22 серпня 08:09

Бойовий медик 35-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Остроградського з позивним "Трава" Петро Конопля оголосив голодування через неналежні умови перебування в Одеській обласній психіатричній лікарні №2. Військовий обурився якістю харчування та станом палат, описавши ситуацію як "критичну". Все це він розповів на своїй сторінці в Instagram.

За його словами, пацієнтів лікарні годують їжею, що більше нагадує клей і "гидоту", а стіни в палатах вкриті пліснявою. Він зняв відео, на якому показав, як виглядає їжа та умови його перебування у лікарні. Там дійсно видно плісняву на стінах. Серед страв – вівсянка на молоці, переварений рис і макарони з тушонкою, що подається замість м'яса.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Конопля Петро (@petro_konoplya)

Чоловік наголосив, що умови у цьому закладі більше схожі на "тортури".

Петро Конопля також зазначив, що за майже три роки війни він отримав чотири поранення та проходив лікування у різних лікарнях та реабілітаційних центрах, де харчування було на вищому рівні. Після розголосу ситуації медик дізнався, що його планують перевести до іншої лікарні, де харчування краще, але він оголосив голодування, щоби привернути увагу до проблеми.

"Мене переводять, але тут залишаються інші пацієнти, які продовжуватимуть отримувати таку ж низькоякісну їжу. Я оголошую голодування: з цього моменту нічого не їм, п'ю тільки воду, поки ситуація не зміниться", – заявив Конопля у своєму відеозверненні.

Після публікації відео до макаронів та компоту, які раніше подавали у лікарні, додали овочі та сардельку. Конопля зазначив, що до медустанови нібито має приїхати голова обласної військової адміністрації та представники кількох ЗМІ.

Оновлено о 11:06:

Міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко взяв на особистий контроль ситуацію навколо психіатричної лікарні в Одесі. Про це повідомив народний депутат Ігор Комельчук в етері Ранок.LIVE.

Справою вже займається регіональна комісія, яка має перевірити заклад.

Оновлено о 11:35:

Директор медзакладу Станіслав Серветський на пресконференції для журналістів заявив, що психіатрична лікарня не пристосована до окремого харчування військових.

Він зазначив, що в лікарні немає фінансових і технічних ресурсів для приготування спеціалізованої їжі. Також меню розроблене для всіх пацієнтів і передбачає індивідуальний спосіб приготування їжі, щоб її було не важко перетравлювати.

Директор заявив, що через нестачу місць у профільних закладах, довелося тимчасово відкрити окреме відділення для військових, яке було на ремонті.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах