В Одесі планують збільшити матеріальну допомогу дітям полеглих бійців: подробиці

Гроші.

Гроші. Фото ілюстративне: vsim.ua

Події
22 серпня 20:40

В Одесі можуть збільшити суму одноразової матеріальної допомоги школярам, батьки яких віддали життя за Україну. Крім того, планують призначити виплати батькам загиблих військовослужбовців.

Відповідне рішення члени виконавчого комітету Одеської міської ради підтримали під час засідання 22 серпня. Тепер проєкт рішення "Про змінення цільової програми "Ветеран Одеси" на 2024–2026 роки" винесуть на розгляд сесії Одеської міської ради.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Згідно із проєктом рішення, сума одразової фінансової допомоги дітям полеглих захисників України може зрости з п'яти тисяч гривень до десятьох тисяч гривень. Ще десять тисяч гривень пропонують сплачувати батькові або матері загибого, навіть якщо той був одружений і його дружина отримує щомісячну допомогу.

За словами міського голови Одеси Геннадія Труханова, до "Ветеран-хабу" надходили звернення із проханням про надання грошової допомоги батькам полеглих Героїв. Мер зазначив, що така пропозиція є слушною. Якщо депутати 18 вересня підтримають зміни у програмі, громадяни, діти яких загинули, боронячи Україну, отримуватимуть одноразові виплати в День пам'яті загиблих захисників – 29 серпня. Не залишаться без допомоги цього року і школярі, які є доньками або синами полеглих військовослужбовців, але виплати їм надійдуть вже після сесії.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах