Нардепу з Одеси повідомили про підозру через напади на правоохоронця та військового (оновлено)

Артем Дмитрук.

Артем Дмитрук. Фото: polygraf.net

Події
25 серпня 18:05

Народному депутату України Артему Дмитруку повідомили про підозру. Він є фігурантом справ про напади на правоохоронця та військовослужбовця.

Про це в неділю, 25 серпня, повідомили у пресслужбі Офісу Генпрокурора.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи в Одесі, спільно із групою осіб здійснив напад на співробітника правоохоронного органу через виконання ним службових обов’язків. Нардеп умисно заподіяв правоохоронцю тілесні ушкодження, а також намагався викрасти в нього зброю.

Дії порушника кваліфікували як:

  • умисне заподіяння групою осіб працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків (частина перша статті 28 та частина друга статті 345 Кримінального кодексу України);
  • закінчений замах на викрадення вогнепальної зброї групою осіб (частина друга статті 15, частина перша статті 28 та частина перша статті 262 Кримінального кодексу України).

Крім того, в інший період часу підозрюваний, перебуваючи в Києві, під час суперечки з військовим завдав останньому декілька ударів, зокрема, в область голови. Згідно з висновком експерта, внаслідок протиправних дій нардепа потерпілому спричинено середньої тяжкості тілесні ушкодження.

Його дії кваліфікували як:

  • умисне заподіяння середньої тяжкості тілесного ушкодження (частина перша статті 122 Кримінального кодексу України);
  • грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю (частина перша статті 296 Кримінального кодексу України).

Підозрюваний 29 та 30 серпня о 10:00 має з'явитися до слідчого ДБР. У низці ЗМІ з'явилася інформація, що напередодні фігурант виїхав за кордон.

Сам нардеп заявив, що "влада продовжує боротьбу на тих, хто не згоден із режимом".

"Жодні підозри мені ніхто не вручав. А всі ці справи – абсолютно сфальсифікована та вигадана історія", – написав Дмитрук у своєму Telegram-каналі.

ОНОВЛЕНО О 19:50: У пресслужбі ДБР повідомили, що за фактом незаконного перетину кордону чинним нардепом Артемом Дмитруком, якому сьогодні повідомили про підозру в нападах на громадян, порушили кримінальне провадження. Наразі в Одесі працює слідчо-оперативна група ДБР. Тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав. Вже відбулися обшуки в цивільних осіб та працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону. Вирішують питання про повідомлення про підозри. Порушили провадження за фактом сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон (стаття 332 Кримінального кодексу України).

ОНОВЛЕНО О 20:20: У пресслужбі Офісу Генпрокурора повідомили про початок розслідування за фактом організації можливого незаконного перетину кордону народним депутатом України із залученням третіх осіб. Наразі прокурори спільно зі слідчими та оперативними підрозділами ДБР і Держприкордонслужби в межах кримінального провадження проводять першочергові слідчі дії. Досудове розслідування здійснюють слідчі ДБР.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах