Втеча ексув'язнених із полігону в Одесі: у ОК "Південь" прокоментували інцидент

Втеча екс-ув'язнених із полігону в Одесі: у ОК "Південь" прокоментували інцидент.

Втеча екс-ув'язнених із полігону в Одесі: у ОК "Південь" прокоментували інцидент. Фото: visitukraine.today

Події
27 серпня 19:52

Троє військовослужбовців, які у місцях позбавлення волі підписали контракт на службу, втекли з території навчального центру на Одещині. Протягом доби правоохоронці їх знайшли та повернули до військової частини. Про це заявив виконувач обов'язків начальника управління комунікацій оперативного командування Південь підполковник Олексій Міщенко, повідомляє Радіо Свобода.

Інформація про це потрапила до мережі кілька днів тому, проте офіційно її не коментували.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Міщенко пояснив відсутність мобілізованих на території навчального центру як "спробу скористатися часом на власний розсуд" Також він зазначив, що повідомлення про те, що мобілізовані були озброєні, є недостовірними.

"Найголовніше, зброї при військовослужбовцях не було, це хибна інформація і нічого здоров'ю оточуючих не загрожувала… Вже 25 серпня їх затримали та доставили назад. Навіть не минуло доби, тому це не розцінюється як самовільне залишення частини, вони й надалі залишаються військовослужбовцями однієї з механізованих бригад", – сказав військовий.

Підполковник не розкриває точних місць та обставин затримання мобілізованих колишніх в'язнів. Військова частина проведе службову перевірку, і особи, які допустили порушення, зазнають дисциплінарної відповідальності.

"Над військовослужбовцями є командир взводу, роти, підрозділи, який відповідає за наявність особового складу. Але поки що немає інформації про притягнення когось до відповідальності", - розповів він.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах