Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі

Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі.

Стало відомо, як навчатимуться одеські школярі. Фото: rbc.ua

Події
30 серпня 15:09

Вже з понеділка, 2 вересня, Одеська область розпочинає освітній процес. Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

650 шкіл області (90+%) працюватимуть у очному та змішаному форматах. директор міського Департаменту освіти та науки Олена Буйневич наголосила, що 77% учнів навчатимуться у змішаному форматі. Більшість занять буде у очному форматі, друга частина дистанційна. При цьому кожна школа окремо планує навчальний час.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Але згідно із законом, як навчатися дітям, мають обирати виключно батьки. Тобто якщо батьки бажають, щоб дитина навчалася дистанційно, то цю форму навчання школа має забезпечити.

573 садки регіону мають укриття та готові натиснути послуги у очному форматі. Це на 100 закладів більше, ніж торік. Ще частина перебуває у процесі підготовки безпечних умов перебування дітей. Дистанційне навчання надаватимуть 102 дитячі садки та 52 школи.

Новий навчальний рік розпочнеться для 241 тисячі учнів, з них 14 тисяч внутрішньо переміщених осіб. До цьогорічного освітнього процесу приєднаються понад 18 тисяч першокласників. Ще близько 26 тисяч дітей, які зараз перебувають за кордоном, матимуть доступ до української освіти.

На Одещині працюватимуть 120 установ середньої освіти, 92 з яких мають власні укриття. Понад 20 шкіл не мають тому, що будівля розташована на катакомбах або великих скупченнях ґрунтових вод. Ті навчальні заклади, які не мають власних укриттів, будуть використовувати безпечні місця в радіусі 100 метрів.

Усі школи Одеської області, які працюватимуть у очному форматі, забезпечені альтернативними джерелами електроенергії, підключені до швидкісного інтернету та мають оптоволокно, тому при відключенні світла зможуть працювати дистанційно.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах