Одесити скаржаться на отримання повісток електронною поштою: як це коментує ТЦК

У ТЦК прокоментували надсилання жителям Одеської області електронних повісток.

У ТЦК прокоментували надсилання жителям Одеської області електронних повісток. Фото: facebook.com/OOTCKSP

Події
31 серпня 17:50

Жителі Одеської області отримують електронні листи з повістками. Адресантами таких повідомлень нібито є ТЦК та СП.

Як повідомила в четвер, 29 серпня, журналістка Ольга Сіра, подібний лист надійшов на офіційну електронну скриньку одного з медіаресурсів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

"Сьогодні редакція отримала повістку. Упродовж 24 годин наказано з'явитися у військовий комісаріат. Крім абсурду, що повістка прийшла редакції, викликає подив, що у документі згадується військкомат, яких в Україні вже кілька років нема. Куди з'являтися? Ні адреси, ні чинної назви мобілізаційної структури у повістці не вказано", – зазначила представниця медіа.

Повістка, яка надійшла на електронну скриньку медіа-ресурсу.Повістка, яка надійшла на електронну скриньку медіа-ресурсу. Фото: Facebook-сторінка Ольги Сірої

В Одеському обласному ТЦК та СП заявили, що ворог поширює неправдиву інформацію про розсилку мобілізаційних повідомлень електронною поштою від імені ТЦК та СП. У текстах сумнівних "мобілізаційних" повідомлень є росіянізми та вживається термін "військовий комісаріат".

Домен пошти [email protected] не є дійсним. ТЦК та СП використовують для комунікації державний домен системи зв'язку Міністерства оборони України – post.mil.gov.ua.

"ТЦК та СП здійснюють оповіщення військовозобов’язаних, згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 16 травня 2024 року № 560 "Про затвердження Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період"... Будьте уважними: довіряйте лише офіційним повідомленням і перевіреним джерелам інформації!" – йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах