В Одесі пропонують перенести День міста: чи відзначатимуть його сьогодні

В Одесі пропонують перенести День міста: чи відзначатимуть його сьогодні.

В Одесі пропонують перенести День міста: чи відзначатимуть його сьогодні. Фото: Ладиженський Г. А. "Хаджибей". 1899 рік. Олія, полотно. Одеський художній музей

Події
02 вересня 08:21

Цього року перший навчальний день припадає на 2 вересня – день, коли Одеса відзначає день міста, але не буде святкових заходів.

Так, як повідомили у міськраді, не буде гучних масових лінійок, а перший урок у школах присвятять пам'яті наших Героїв, які віддали життя за можливість привести до школи та садка маленьких одеситів, жити та працювати у своєму місті. А День міста відзначать підняттям прапора та відкриттям нових зірок на Алеї слави.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Тим часом одеські громадські діячі запропонували перенести День міста в Одесі на 19 травня
Вони записали відео до святкування, в якому знялися знялися захисниця мови Юлія Карабаджак, прес-офіцер 126-ї бригади ТрВ Віталій Гілевич та блогер Дем'ян Ганул. У ньому вони нагадали, що перша письмова згадка про місто датується 19 травня 1415 року! Польський історик Ян Длугош уперше розповів про порт Коцюбіїв, через який вантажили зерно. А 2 вересня придумали для російського імператора Миколи I – це дата його коронації в 1825 році. День заснування міста призначив у середині 1840 року чиновник на службі у генерал-губернатора князя Михайла Воронцова та за сумісництвом відомий одеський історик Аполлон Скальковський. Таким чином, 19 травня буде 610 років від дня першої згадки Одеси.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від ДЕЛАЄМО ВАМ НЕРВІОДЕСА (@rvn.com.ua)

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах