На Одещині троє молодиків буянили в медзакладі та вчинили напад на поліцейських: подробиці

Шеврон поліцейського.

Шеврон поліцейського. Фото ілюстративне: Getty Images.

Події
08 вересня 12:55

Увечері в суботу, 7 вересня, в Подільську Одеської області троє хлопців віком 19, 20 та 23 роки, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, агресивно поводилися під час відвідування лікарні. Коли на місце прибув наряд поліції, порушники почали конфліктувати із правоохоронцями. Унаслідок цієї сутички є травмовані. 

Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Нацполіції в Одеській області.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації. 

Про молодиків, які буянили в лікарні, поліції повідомили медики. Побачивши, що на місце прибули правоохоронці, фігуранти намагалися втекти на власному автомобілі, однак поліція заблокувала автівку втікачів в одному з мікрорайонів міста.

Водій та четверо пасажирів автівки одразу розпочали конфлікт з поліцейськими, висловлювалися нецензурною лайкою, не реагували на зауваження, а потім взагалі кинулися в бійку. Один із поліцейських попередив нападників про можливе застосування зброї та зробив із табельного пістолета два попереджувальних постріли вгору. У цей момент один із порушників потягнувся до його пістолета, тому правоохоронець вистрелив одному зі зловмисників у ногу. Пораненого хлопця доправили до лікарні.

Під час нападу зловмисників та їх затримання обидва поліцейських зазнали тілесних ушкоджень. Наразі вони теж перебувають у медичному закладі.

Слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків (частина друга статті 345 Кримінального кодексу України). За цей злочин правопорушникам загрожує до п'яти років позбавлення волі.

У рамках провадження встановлять роль кожного учасника конфлікту, після чого вирішать питання про додаткову правову кваліфікацію події за фактом хуліганства (стаття 296 Кримінального кодексу України). Діям поліцейських також нададуть правову оцінку.

Відносно водія склали адміністративний протокол за фактом керування транспортним засобом у стані алкогольного сп'яніння (стаття 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення). Чоловіку загрожує штраф у розмірі 17 тисяч гривень із позбавленням права керувати транспортними засобами на рік.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах