Російське ІПСО та замовлення: одеський військком прокоментував "бусифікацію"

Одеський військком прокоментував "бусифікацію".

Одеський військком прокоментував "бусифікацію". На фото скріншот відео

Події
Сьогодні 15:06

Голова Одеського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Юрій Пуйко прокоментував "бусифікацію" та заявив, що з цим терміном треба боротися. Про це він розповів в інтерв'ю проекту Ukrainian Witness.

"Зараз набирає популярності термін "бусифікація". З цим питанням потрібно боротися і викорінювати це слово. У нас у роликах, які потрапляють в інтернет, висвітлюється не повна інформація, а лише вигідна ворогові. З кожного випадку проводиться перевірка та практика показує, що події Висвітлено неправдиво. Немає початку конфлікту та завершення – лише процес, вигідний ворогові", – заявив одеський військком.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, тими, хто знімає відео силової мобілізації, займаються правоохоронці, бо це зйомки "на замовлення".

"Коли громадяни, здорові хлопці, військовозобов'язані починають не те, щоб самому прийти до ТЦК, пройти ВЛК, спеціально на публіку починають грати на руку ворогові і відповідно в цей час за вказівкою там чи за завданнями хтось робить відеозйомку. Випадків таких є багато ", – заявив Пуйко.

При цьому, за його словами, кількість випадків силової мобілізації знизилася. Пуйко заявляє, що співробітники одеського ТЦК зазнають "почуття несправедливості" через ухилянтів.

"Існує проблематика щодо людей, що повернулися з фронту. У нас зараз приблизно 90% особового складу рот охорони – це військовослужбовці, які пройшли війну і прийшли до нас з бойових підрозділів, покаліченими пораненими. У яких закладено в душі почуття несправедливості", – заявив начальник ТЦК.

Пуйко заявив, що ТЦК діють у межах своїх правил, обов'язків та повноважень. І не всі погано ставляться до них. Також військком розповів про зарплату у ТЦК – вона становить щонайменше 30 тисяч гривень.

Щодо особистого стану, полковник Пуйко запевнив, що вся інформація про його доходи доступна громадськості. За його словами, кожен охочий може ознайомитись із декларацією, яка перебуває у відкритому доступі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах