На Біржевій площі в Одесі голову Пушкіну накрили рожевим пакетом

На Біржевій площі в Одесі голову Пушкіну накрили рожевим пакетом.

На Біржевій площі в Одесі голову Пушкіну накрили рожевим пакетом. Фото: t.me/DecolonizationUkraine

Події
30 вересня 12:40

В Одесі на Біржевій площі (Думській) голову пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну накрили символічним рожевим пакетом. Про це розповіли у громадській організації "Деколонізація. Україна".

Цєю акцією учасники хочуть наголосити на необхідності демонтажу всіх імперських і радянських символів, а "вчасно прийняті протизаплідні методи запобігають поширенню імперських наративів".

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Одеська активістка Альона Балаба провела парралель з акцією, яку у квітні 1991 року організував чеський художник Давид Черні. Він розфарбував радянський танк у Празі в рожевий колір, а після цього Радянський Союз вивів свої війська з Чехословаччини.

"Ми сподіваємося на остаточне знищення уламків імперії в серцях і на площах. Прибирайте маркери російської окупації зі своїх голів, своєї свідомості та з наших вулиць. Інакше нам не перемогти", – написала вона.

Нагадаємо, пам’ятник встановили у 80-х роках XIX століття біля мерії. Згідно з липневим розпорядженням Одеської ОВА та рішенням міськвиконкому, пам’ятник демонтують.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах