Одеська область опинилася у трійці регіонів України за кількістю ДТП

Місце ДТП.

Місце ДТП. Фото: mukachevo.net

Події
Сьогодні 09:15

Одеська область посіла третє місце серед усіх регіонів України за кількістю ДТП. Від початку року в регіоні сталося 1 148 аварій.

Таку статистику в п'ятницю, 4 жовтня, оприлюднили на платформі з відкритими даними Опендатабот.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість аварій в Одеській області зросла на 40%, а кількість загиблих – на 70%.

Більше ніж на Одещині впродовж восьми місяців 2024 року ДТП трапилося в Києві та Дніпропетровській області. У столиці зафіксували 1 393 автопригоди, а у Дніпропетровській області – 1 350.

Кількість ДТП за перші вісім місяців 2024 року.Кількість ДТП за перші вісім місяців 2024 року. Інфографіка від Опендатабот

Загалом від початку року в Україні сталося 16 621 ДТП, що на 11% більше за тогорічний показник. Унаслідок цих аварій 1 918 людей загинули, а ще 20 862 зазнали травмувань.

"Більшість ДТП з постраждалими – 80% – трапляється в населених пунктах, ще 15% аварій трапилося на автодорогах державного значення. Варто зазначити, що цьогоріч у населених пунктах аварій побільшало на 13%. Водночас кількість ДТП на трасах залишилася майже незмінною", – йдеться в статистиці від Опендатабот.

Найбільш небезпечними автодорогами України є траси M-06 Київ – Чоп, М-30 Стрий – Умань – Дніпро – Ізварине та M-03 Київ – Харків – Довжанський. Там протягом восьми місяців 2024 року зафіксували 292, 291 та 156 аварій відповідно. 

Найчастіше ДТП стаються через порушення швидкості руху (39,9% усіх аварій від початку поточного року), порушення правил маневрування (23%) та порушення правил проїзду перехресть (9,6%).

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах