Працівник одного із РТЦК та СП Одеси організував схему заробітку на ухилянтах: подробиці

Співробітники ДБР викрили працівника одного із РТЦК та СП Одеси.

Співробітники ДБР викрили працівника одного із РТЦК та СП Одеси. Фото: ДБР

Події
Сьогодні 11:35

В Одесі співробітник Малиновського РТЦК та СП наживався на чоловіках, які бажали уникнути військового призову. Приправна схема заробітку діяла понад рік, з березня 2023 року.

Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомили у пресслужбі ДБР.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, фігурант корегував дані військовозобов’язаних в електронній базі "Оберіг": вносив неправдиву інформацію щодо непридатності чоловіків до служби, що дозволяло їм виїжджати за кордон. За такі послуги порушник отримував від чотирьох до семи тисяч доларів.

Наразі ДБР встановлює усіх осіб, які встигли скористались схемою. Співробітнику РТЦК та СП повідомили про підозру в несанкціонованому втручанні в роботу інформаційно-комунікаційних систем (частина п'ята статті 361 Кримінального кодексу України). За вчинене йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Наразі правоохоронці вирішують питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, днями прикордонники затримали в Одеській області групу з вісьмох військовозобов'язаних. Чоловіки намагалися незаконно пробратися до Придністровського регіону Молдови.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах