Землі нацпарку в Одеській області повернули в державну власність

Територія Нижньодністровського нацпарку.

Територія Нижньодністровського нацпарку. Фото ілюстративне: wownature.in.ua

Події
Сьогодні 16:05

Природно-заповідні землі Нижньодністровського нацпарку перейшли у власність держави. Відповідне рішення ухвалив Господарський суд Одеської області.

Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомили у пресслужбі Одеської обласної прокуратури.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

У прокуратурі зазначили, що звернулися до суду, бо виявили порушення вимог земельного, лісового та природоохоронного законодавства України при передачі суб’єкту господарювання права постійного користування на земельну ділянку. Землі лісогосподарського призначення на території Нижньодністровського парку мають особливу цінність та входять до складу природно-заповідного фонду України.

"З’ясовано, що ділянка розташована на території Маяківської сільської ради, за межами населених пунктів, на правому березі річки Дністер, належить до земель лісогосподарського призначення та входить до складу Нижньодністровського національного природного парку, а отже може використовуватися лише для збереження території та об’єкту природно-заповідного фонду", – йдеться в повідомленні прокуратури.

Суд погодився з доводами прокурора та в повному обсязі задовольнив позовні вимоги. Наразі рішення суду вже виконали: територію площею один гектар і вартістю понад 30 мільйонів гривень передали державі.

Раніше Нижньодністровський природний парк отримав кошти на придбання офісної будівлі для адміністрації та співробітників парку, однак замість цього придбав за понад чотири мільйони гривень недобудову в селі Маяки Одеської області. Суд зобов'язав нацпарк повернути незаконно придбаний житловий будинок власниці, а з неї стягнув бюджетні кошти.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах