Підробив документи для втечі за кордон: справу одеського ексвійськкома скерували до суду

Євген Борисов зі співробітниками ДБР.

Євген Борисов зі співробітниками ДБР. Фото: ДБР

Події
Сьогодні 13:50

Працівники ДБР завершили розслідування кримінального провадження щодо колишнього начальника Одеського обласного ТЦК та СП Євгена Борисова.  Обвинувальний акт скерували до суду.

Про це у вівторок, 8 жовтня, повідомили у пресслужбі ДБР.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Фігуранта обвинувачують у підробці документів (частина четверта статті 358 Кримінального кодексу України), нез'явленні вчасно на службу без поважних причин і ухиленні від несення обов’язків військової служби, вчинених в умовах воєнного стану (частина п'ята статті 407 та частина четверта статті 409 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, на початку грудня 2022 року обвинувачений після виписки з військового шпиталю понад два тижні без поважних причин не проходив військову службу. Під час розслідування з'ясувалося,  що він підробив медичний документ, аби виїхати за межі України.

Скориставшися своїми робочими та позаробочими зв'язками фігурант, ввівши в оману лікаря, потрапив до списку військовослужбовців, що мали право на лікування за кордоном після поранення. У подальшому він унаслідок службової недбалості посадовця ДПСУ самовільно покинув Україну й відпочивав на дороговартістих курортах Сейшельських островів та Іспанії.

За вчинене ексвиконкому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах