Мера Білгорода-Дністровського залишили під вартою: деталі судового рішення

Затримання міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана.

Затримання міського голови Білгорода-Дністровського Віталія Граждана. Фото: Одеська обласна прокуратура

Події
11 жовтня 12:26

Міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан ще місяць залишатиметься під арештом. Адвокати мера намагалися оскаржити це рішення, однак їхню апеляцію не задовольнили.

Про це йдеться у вироку, який Одеський апеляційний суд ухвалив 27 вересня.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Згідно із судовими матеріалами, 12 вересня Київський райсуд Одеси продовжив Віталію Граждану арешт до 10 листопада. Апеляційний суд ухвалив аналогічне рішення.

"Апеляційні скарги захисників залишити без задоволення. Ухвалу слідчого судді Київського районного суду міста Одеси від 12 вересня 2024 року, якою відносно підозрюваного продовжено строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою до 10 листопада 2024 року без визначення застави, залишити без змін", – йдеться в ухвалі.

Рішення апеляційного суду набуло законної сили з моменту проголошення. У касаційному порядку його оскаржити не можна.

Нагадаємо, у липні мера Білгорода-Дністровського Віталія Граждана затримали за підозрою в рекеті. вчиненому з метою заволодіння базою відпочинку. За інформацією слідства, міський голова очолював угруповання, яке намагалося незаконно заволодіти базою відпочинку в селищі Сергіївка Білгород-Дністровського району.

За матеріалами справи, для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, підконтрольних реєстраторів і нотаріусів. Шляхом погроз фігуранти змусили співвласницю комплексу відмовитися від 50% корпоративних прав і призначили на базу відпочинку свого директора. У подальшому вони вирішили продати об'єкт, тому забажали, аби власниця відмовилася й від решти корпоративних прав. 

Міський голова спіймався на гарячому: коли отримував 30 тисяч доларів завдатку від покупців бази відпочинку. За вчинене йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах