В Одеській області судитимуть директора будівельної компанії: за що

Будівництво дороги.

Будівництво дороги. Фото ілюстративне: betonenergo.com.ua

Події
15 жовтня 11:45

В Одеській області директор будівельної компанії постане перед судом. Чоловіку оголосили про підозру у кримінальному правопорушенні.

Про це в понеділок, 14 жовтня, повідомили у пресслужбі Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області. 

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Під час досудового розслідування детективи встановили, що фірму, якою керував фігурант, оформили на підставну людину.

Протягом року компанія співпрацювала з бюджетними організаціями в Миколаївській області: ремонтувала та будувала за їхніми замовленнями автодороги. Оплату за виконання робіт замовники надавали, але виконавці не вносили відомості про прибуток до податкової звітності. Шляхом таких махінацій вони ухилялися від сплати податків.

За даними слідства, після реєстрації будівельної фірми директор фактично не виконував жодних функцій. Документи складали й підписували інші люди. Наразі детективи встановлюють усіх причетних до протиправної діяльності.

Керівнику компанії повідомили про підозру в підробленні документів, які подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи та фізичних осіб-підприємців (частина друга статті 205-1 Кримінального кодексу України). Згідно із законом, за таке порушення фігуранту загрожує штраф у розмірі від восьми тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого. Наразі справу з обвинувальним актом вже скерували до суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах