В Одесі на вулиці знайшли 15 кілограм ртуті

В Одесі на вулиці знайшли 15 кілограм ртуті.

В Одесі на вулиці знайшли 15 кілограм ртуті. Фото: facebook.com/DSNSKyiv

Події
21 жовтня 10:17

Біля сміттєвого контейнера на вулиці Середньофонтанській в Одесі виявили дерев'яний ящик з колбами ртуті. Небезпечну речовину вилучили рятувальники. Про це повідомили в обласному управлінні ДСНС у понеділок, 21 жовтня.

Так, у ящику знаходилося близько 15 кілограм ртуті. Їх передали працівникам міської екологічної служби. Хто і навіщо залишив небезпечну речовину на вулиці невідомо.

Сейчас все самое оперативное в нашем Telegram-канале. Подписывайтесь, чтобы быть в курсе самой важной информации

Нагадаємо, що 21 січня до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що у Приморському районі Одеси у дворі житлового будинку розсипано гранули, що нагадують ртуть. Підрозділ радіаційного, хімічного та біологічного захисту обстежив десять метрів квадратних поверхні території та зібрав понад 30 кілограмів ґрунту, забрудненого отруйною ртуттю. Місце обробили спеціальним розчином хлорного заліза.  

Ртуть – це не просто метал, це небезпека, яка може проникнути в наш організм кількома шляхами (через травний тракт або дихальні шляхи). Отруєння ртуттю може тривалий час протікати без явних симптомів, приховане під маскою загального нездужання.

Особливо небезпечні пари ртуті. Вони починають випаровуватися при будь-якій плюсовій температурі, і чим вища температура, тим швидше відбувається цей процес. Кожен легкий подих може стати небезпечним, коли ртуть перетворюється на невидимий ворог, що загрожує нашому здоров’ю.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах