Дзвінок через раз: на Одещині працює лише половина станцій мобільного зв'язку

Дзвінок через раз: на Одещині працює лише половина станцій мобільного зв'язку.

Дзвінок через раз: на Одещині працює лише половина станцій мобільного зв'язку. Фото: android.mobile-review.com

Події
30 сiчня 2023 10:16

Жителі Одеської області можуть мати проблеми з мобільним зв'язком через те, що в регіоні працює лише 57,8% від загальної кількості базових станцій мобільних операторів. Про це повідомив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Станом на 29 січня в Україні взагалі працювало лише 76% від загальної кількості базових станцій мобільних операторів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Крім Одеської області, складна ситуація залишається у Запоріжжі, де працює ще менше базових станцій – 46,3%. Також труднощі є у Донецькій та Луганській областях. Тим часом у Херсонській області вже відновили 21% усіх базових станцій.

"Нагадаю про важливе: і відновлення зв'язку на деокупованих територіях, і забезпечення зв'язком громадян на всій території України залежить від кількох ключових факторів. Насамперед – від доступності енергоживлення, обстановки з безпекою (обстрілів ворогом, мінування території), стану обладнання", – пояснив Щиголь.

А в нашій області залишається складною ситуація із відновленням роботи енергетичної інфраструктури. Дефіцит електропостачання у регіоні залишається високим настільки, що міський електротранспорт Одеси вкотре не виходить на маршрути кілька днів поспіль.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну "мобільні оператори відновили роботу понад 1200 базових станцій, понад 3200 км оптоволоконних ліній".

"Оператори не лише відновлюють зв'язок, а й продовжують модернізувати мережу, інвестують у розвиток, будують нові базові станції та збільшують пропускну спроможність, посилюють енергонезалежність – резервним харчуванням вже забезпечено десятки тисяч об'єктів", – наголосив Щиголь.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах