Екснардепа підозрюють в організації корупційної схеми на Одеському припортовому заводі

Екснардепа підозрюють в організації корупційної схеми на Одеському припортовому заводі.

Екснардепа підозрюють в організації корупційної схеми на Одеському припортовому заводі. Фото: nabu.gov.ua

Події
21 жовтня 2022 20:23

Сьогодні, 21 жовтня, НАБУ та САП оголосили про підозру колишньому народному депутату України, якого вважають організатором корупційної схеми на Одеському припортовому заводі. Про це повідомили у пресслужбі НАБУ.

Через корупційну схему підприємство втратило 93,3 мільйона гривень. Зокрема, 99,57% із цієї суми недоотримала держава.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

За даними слідства, народний депутат України VIII скликання організував схему, за якою Одеський припортовий завод продавав мінеральні добрива заздалегідь визначеній компанії за цінами, нижчими від ринкових. Надалі цей товар за конкурентними цінами перепродавали іноземним компаніям. При цьому фізично постачання цим компаніям забезпечував Одеський припортовий завод.

Схема незаконного присвоєння коштів АТ "Одеський припортовий завод".Схема незаконного присвоєння коштів АТ "Одеський припортовий завод". Фото: nabu.gov.ua

Схема діяла у період із березня по грудень 2015 року. У березні 2020 року слідство повідомило про підозру чотирьом учасникам схеми: довіреній особі екснардепа, заступнику директора АТ "Одеський припортовий завод", начальнику відділу АТ "Одеський припортовий завод" та власнику компанії-нерезидента, яка також брала участь у корупційній схемі.

Довірену особу екснардепа та власника компанії-учасниці схеми оголосили у розшук. Також досі не встановлено, де знаходиться організатор схеми.

Наразі слідство вживає необхідних заходів для притягнення до кримінальної відповідальності всіх учасників корупційної схеми.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах