Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту (фото, відео)

Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту.

Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту. Фото: facebook.com/navy.mil.gov.ua

Події
01 серпня 2022 10:10

Сьогодні, 1 серпня о 09:35, перше судно з українським зерном вийшло з порту "Одеса". На його борту перебуває 26 тисяч тонн української кукурудзи. З'явилися перші фото та відео. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на Міністра інфраструктури України Олександра Кубракова.

Також у портах Великої Одеси ще 16 суден уже чекають на свою чергу. Це ті судна, які було заблоковано з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації



"Паралельно отримаємо заявки на прибуття нових суден для навантаження агропродукцією. Найближчими тижнями за підтримки наших партнерів ми плануємо вийти на повну потужність перевалки сільськогосподарської продукції", - заявив міністр.

Розблокування портів дасть не менше одного мільярда доларів валютного виторгу для економіки та можливість для аграрного сектора спланувати посівну наступного року.

Нагадаємо, що угода, яку підписали представники Росії, Туреччини, України та ООН 22 липня, передбачає вивезення українського зерна, продовольства та добрив Чорним морем з трьох портів, включаючи Одесу.

Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту.Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту.Як виходило перше судно із зерном із Одеського порту. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах