Малозабезпечені сім'ї Одеси можуть отримати допомогу від міжнародної організації: як це зробити

Малозабезпечені сім'ї Одеси можуть одержати допомогу від міжнародної організації: як це зробити.

Малозабезпечені сім'ї Одеси можуть одержати допомогу від міжнародної організації: як це зробити. Фото: novy.tv

Події
03 сiчня 2023 15:04

Представництво Всесвітньої продовольчої програми Організації Об'єднаних Націй в Україні розпочало програму грошової допомоги вразливим верствам населення, зокрема самотнім матерям та малозабезпеченим сім'ям, які проживають в Одеській області та Одесі. Про це повідомляє пресслужба міськради.

Програма орієнтована на людей, які постраждали через нинішню ситуацію та покладаються на гуманітарну допомогу, підтримку родичів та суспільства.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Багатоцільова грошова допомога має на меті доповнити допомогу, яку надає держава, та забезпечити покриття основних витрат протягом зимового періоду.

Отримати допомогу може голова сім'ї або будь-який інший член сім'ї віком від 18 років, з дійсним доступним документом, що засвідчує особу, яка буде необхідна для отримання грошової допомоги у відділеннях Western Union або банках-партнерах Western Union.

Грошова допомога складатиметься із щомісячної виплати 2220 гривень на особу (до п'яти осіб) протягом трьох місяців.

При зборі даних для цього списку рекомендується замість запису даних одного основного одержувача, що представляє тимчасово створену розширену сім'ю, застосувати підхід нуклеарної сім'ї та визначати основного одержувача кожної нуклеарної сім'ї.

Приклад: літні батьки, їх дві дорослі дочки та двоє онуків - по одній дитині на кожну дочку. Це той випадок, коли разом мешкають три нуклеарні сім'ї. Таким чином, кожна нуклеарна сім'я має бути подана окремо, і для такої розширеної сім'ї має бути визначено принаймні три основні реципієнти.

Самостійна заява на отримання допомоги

Потрібно звернутися в управління соціального захисту населення. Представникам груп населення відправлять SMS із посиланням на самостійну реєстрацію для отримання допомоги від ООН. Посилання містить лише мінімальні обов'язкові поля (ім'я, прізвище, дата народження, ідентифікаційний номер подавця заяви та членів домогосподарства, номер телефону, розмір домогосподарства, поточна адреса). Наприкінці заяви генерується код подачі, а бенефіціару надсилається автоматичне SMS.

У випадку, якщо у бенефіціарів немає активного та доступного номера телефону, куди буде доставлений код Western Union, вони повинні вказати поточну адресу. У решті випадків бажано, але не обов'язково, мати поточну адресу.

Основний одержувач отримає SMS на телефон, вказаний під час самореєстрації. Як варіант, він отримає код WU в конверті, надісланий за вказаною адресою, якщо не має телефону. У повідомленні буде вказано номер переказу, сума переказу, валюта (гривня) та країна, з якої здійснено переказ (Італія).

Код буде дійсним протягом 30 днів. Протягом цього періоду основний одержувач повинен відвідати будь-який із центрів Western Union або відділення банків-партнерів Western Union та показати документ, що засвідчує особу, та отриманий код Western Union. Також є банки-партнери, такі як Приват Банк, які мають опцію отримання коштів на рахунок через мобільний додаток.

Ви можете зв'язатися із ВПП OOН за безкоштовним номером телефону (080) 060-01-22.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах