На Одещині знову знаходять загиблих дельфінів

На Одещині знову знаходять загиблих дельфінів.

На Одещині знову знаходять загиблих дельфінів. Фото: facebook.com/rusevivan

Події
01 вересня 2022 14:48

На узбережжі Тузловських лиманів на Одещині вкотре виявили мертвих дельфінів. Про це повідомив еколог Іван Русєв.

Так, кілька тижнів Чорне море не забрало мертвих дельфінів на пляжі. І ось днями на узбережжі Нацпарку виявили п'ять загиблих тварин: дві білобочки та три азовки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Божевільне навантаження чорноморського середовища гідролокаторами призвело до загибелі тварин. До того ж слід додати той факт, що море викидає на берег лише близько п'яти відсотків усіх загиблих тварин. Інші 95% - йдуть на дно моря, і ми не можемо їх зареєструвати", - зазначив еколог.

Крім того, у північній частині Чорного моря також виявили тіла трьох білобочок. Їхні трупи закопали в піску, тож провести лабораторні дослідження неможливо. За даними Івана Русєва, тварини, ймовірно, загинули у третій декаді липня, коли російська армія посилила свою присутність у Чорному морі, стягнувши кораблі та підводні човни.

Зазначимо, що в результаті використання гідролокаторів створюються потужні звуки, які негативно впливають на здоров'я тварин: дельфіни потрапляють у зону опромінення навігаційних приладів суден, що виводить їх органи навігації та ехолокації, вони отримують потужну акустичну травму.

На Одещині знову знаходять загиблих дельфінів.На Одещині знову знаходять загиблих дельфінів. Фото: facebook.com/rusevivan

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах