Нова атака на Зміїний і більше "Калібрів" у морі: як пройшла ніч в Одесі та області сьогодні

Нова атака на Зміїний і більше "Калібрів" у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні.

Нова атака на Зміїний і більше "Калібрів" у морі: як минула ніч в Одесі та області сьогодні. Фото: facebook.com/28brigade

Події
14 липня 2022 08:10

Ніч із 13 на 14 липня в Одесі та Одеській області пройшла з одиничним сигналом повітряної тривоги, проте без обстрілів. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на речника Одеської ОВА Сергія Братчука.

Наші сили оборони продовжують виконувати поставлені бойові завдання, проводять заходи щодо бойової підготовки вдень та вночі, тому боятися звуків вибухів та пострілів, якщо при цьому не звучить сигнал повітряної тривоги, не варто. Наші захисники готові відбити будь-яку атаку окупантів.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Відео: facebook.com/sergey.bratchuk

Також Братчук заявив, що другого фронту з боку Придністров'я не буде. За його словами, якщо ворог сюди сунеться, наші сили оборони готові йому відповісти. Певна активність на Придністров'ї зараз є, проте жодних активних дій, які свідчать про швидкий початок будь-яких провокацій, не спостерігається.

Як повідомили в Оперативному командуванні "Південь", ворог парою винищувачів Су-27 знову намагався здійснити бомбардування Зміїного, проте бомби впали в море біля острова.

Відео: facebook.com/okPivden

Полковник Владислав Назаров зазначив, що контрдиверсійні заходи дають результати. Ще одного ворожого агента, який спланував серію терактів в Одеській області, засудили до восьми років позбавлення волі. Слідство встановило, що агент-іноземець періодично приїжджав до України за завданням російських спецслужб. Його кураторами були представники російської військової розвідки, які діють з території невизнаного Придністров'я. Головним завданням зловмисника було розхитування суспільно-політичної ситуації в Одеській області диверсіями та терористичними актами. Крім того, об'єктами посягання агента мали стати офіси волонтерських та патріотичних організацій, а також військова техніка в Одеській області.

Станом на ніч із 13 на 14 липня корабельне угруповання ворога знову переформатувалося. У Чорному морі знаходилися три надводних і два підводних ракетоносця з 32 ракетами морського базування типу "Калібр" на борту. Також на морі були присутні два БДК.

Військові вкотре закликають громадян бути пильними, не нехтувати сигналами повітряної тривоги, не довіряти ворожій пропаганді і повідомляти про підозрілих осіб та предмети компетентним органам.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах