Одеська область потребує міжнародної допомоги через обстріл енергетики

Одеська область потребує міжнародної допомоги через обстріл енергетики.

Одеська область потребує міжнародної допомоги через обстріл енергетики. Фото: mev.gov.ua

Події
13 грудня 2022 13:22

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час засідання Координаційної групи з енергетики G7+ заявив, що ситуація з енергопостачанням на Одещині потребує допомоги від міжнародних партнерів.

Обстріли дронами об'єктів енергетичної інфраструктури на Одещині та артилерійські обстріли енергетичного підприємства в Херсонській області призвели до руйнувань важливого енергетичного обладнання. Наразі ситуація залишається складною, знеструмлено 44 високовольтних повітряних ліній.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Ми вже отримуємо допомогу від наших міжнародних партнерів у вигляді матеріалів та потрібного обладнання. У той же час щоразу після нових атак потреби знову зростають. Наша мета – не лише оперативно використовувати обладнання для проведення поточних відновлювальних робіт, а й сформувати запас обладнання, яке допоможе якнайшвидше відремонтувати енергооб'єкти після подальших обстрілів", – заявив Герман Галущенко.

Учасники засідання підтвердили готовність і надалі надавати підтримку українському енергосектору. Зокрема, США планують найближчим часом доставити велику партію з обладнання для українських енергетичних компаній.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах