Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії

Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії.

Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії. Фото: oda.od.gov.ua

Події
15 вересня 2022 08:37

У середу, 14 вересня, до Одеси приїхали одразу три міністри закордонних справ: Литви – Габрієлюс Ландсбергіс, Ірландії – Саймон Ковені та України – Дмитро Кулеба. Про це повідомляється на сайті Одеської обласної військової адміністрації.

Так, міністри разом із начальником ООВА Максимом Марченком відвідали Одеський морський торговельний порт, де оглянули судно, що ходить під прапором Панами і на яке завантажували 47 тисяч тонн зернових для відправки до Бангладешу. Але візит перервала повітряна тривога – іноземним гостям довелося спуститись у підвали Морвокзалу.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Після цього губернатор ознайомив глав МЗС із жахливими наслідками ракетних ударів, завданих російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області.

Також сторони обговорили подальшу допомогу Україні від литовського та ірландського урядів, зокрема й військову. Міністр закордонних справ Литви Габрієлюс Ландсбергіс повідомив, що його країна найближчим часом направить до України військову допомогу у вигляді двох партій БТР.

Саймон Ковені, також міністр оборони, розповів, що ірландський уряд надав ЗСУ допомоги на суму 55 мільйонів євро. Окремо Ірландія виділила три мільйони євро фінансової допомоги для розслідування військових злочинів та злочинів проти людства, скоєних в Україні.

Глава ірландського МЗС зазначив, що його країна підтримуватиме Україну і під час конфлікту і після перемоги в період відновлення, і в майбутньому на шляху надання членства в Європейському Союзі.

Саймон Ковні також висловив бажання повернутися до Одеси після закінчення війни.

  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 1
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 2
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 3
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 4
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 5
  • Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото 6

Одесу відвідали МЗС Литви та Ірландії фото

Усі фото: oda.od.gov.ua

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах