Оренда МАФів та місць під літні майданчики в Одесі подорожчала вдвічі

Оренда МАФів та місць під літні майданчики в Одесі подорожчала вдвічі.

Оренда МАФів та місць під літні майданчики в Одесі подорожчала вдвічі. Фото: Vgorode

Події
22 грудня 2022 13:02

З 1 січня 2023 року в Одесі вдвічі подорожчає вартість оренди кіосків та місць під літні майданчики кафе. Відповідне рішення 22 грудня ухвалив виконавчий комітет Одеської міської ради.

Оренда одного квадратного метра землі для встановлення кіоску площею до 25 квадратних метрів коштуватиме 70 гривень, літніх майданчиків – 60 гривень, торгових автоматів, платіжних терміналів, холодильних прилавків – 210. Усе подорожчало рівно вдвічі. Оренда місця розміщення лотка коштує 175 гривень за квадратний метр.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Рішення ухвалили через зростання інфляції та заробітної плати. При цьому в Одесі залишається найнижча оренда МАФів в Україні.

Загалом в Одесі зараз близько чотирьох тисяч МАФів. За оплату їхньої оренди у 2023 році у третьому кварталі планується надходження до бюджету 23 мільйонів гривень.

Чинні тарифи на оренду місць для встановлення кіосків та літніх майданчиків виконком Одеської міської ради прийняв у 2013 році і з того часу вони не переглядалися.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах