Отримай відповідь: чи правда, що тарифи на опалення в Одесі можуть піднятися в 2,5 рази

Отримай відповідь: чи правда, що тарифи на опалення в Одесі можуть піднятися у 2,5 рази.

Отримай відповідь: чи правда, що тарифи на опалення в Одесі можуть піднятися у 2,5 рази. Фото: budport.com.ua

Події
27 травня 2022 16:13

У мережі з'явилася інформація про те, що тарифи наступного опалювального сезону можуть підняти у два з половиною рази. Про це повідомляє Vgorode із посиланням на директора комунального підприємства "Теплопостачання Одеси" Ганну Позднякову.

За її словами, на підприємство надійшов лист від "Нафтогазу", у якому кампанія пропонує підняти тарифи на опалення з 7,4 гривні за кубометр газу до 29,3 гривні.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"Одразу виникає лише одне питання до керівництва підприємства-монополіста – з якої планети вони висадилися з цими цифрами? І далі: на що вони розраховують зараз, коли країна перебуває у воєнному стані?", – запитує Позднякова.

Ціни на опалення.Ціни на опалення. Фото: facebook.com/anna.pozdnyakova.14

Що кажуть у Нафтогазі


У Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" запевняють, що тарифи на газ та тепло залишаться незмінними.

У пресслужбі зазначили, що 10 травня 2022 року на засіданні Кабінету міністрів було схвалено проект закону "Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання під час дії військового стану та подальшого відновлення".

Законопроектом, серед іншого, передбачено запровадження мораторію на підвищення цін на природний газ та тарифи на теплову енергію та супутні послуги.

"Інформація, поширена у низці засобів масової інформації, щодо того, що "в Україні ціна на опалення буде підвищена втричі", є маніпулятивною", – заявили у "Нафтогазі".

У компанії зазначили, що "Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" на виконання умов трирічних договорів з підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) дійсно встановила нові ціни на газ. Запланований з 1 червня 2022 року перегляд цін був однією з умов договорів, які ТКЕ добровільно уклали у минулому Угоди ж трирічних контрактів узгоджувалися урядом.

У пресслужбі пояснили, що схваленим Кабміном законопроектом передбачено, що частину міжнародної фінансової допомоги для України використовують для заборони підвищення тарифів.

"Цими коштами буде компенсована різниця між економічно обґрунтованими та поточними тарифами, зокрема для ТКЕ. Цей механізм також дозволить ТКЕ розраховуватися за новими цінами на газ із "Нафтогазом" та погасити прострочену заборгованість", – зазначили у прес-службі.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах