Отримай відповідь: скільки автомобілів за рік купили в Одеській області

За рік на Одещині купили майже 112 тисяч автомобілів.

За рік на Одещині купили майже 112 тисяч автомобілів. Фото: freepik.com

Події
01 лютого 2023 15:10

За 2022 рік на Одещині зареєстрували та перереєстрували майже 112 тисяч автомобілів, з них 2116 – електромобілів. Про це повідомили у пресслужбі Нацполіції на Одещині.

Крім того, у регіоні:

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

– прийняли 89 тисяч теоретичних та практичних іспитів;
– видали майже 75 тисяч посвідчень водія, з них 5 тисяч після втрати або викрадення, автомобільну сім'ю поповнили 22 342 початківців водія;
– видано 785 міжнародних посвідчень водія;
– видали 1278 свідоцтв про підготовку водіїв транспортних засобів, які перевозять небезпечні вантажі;
– видано 66 свідоцтв уповноваженого з питань безпеки перевезень небезпечних вантажів автомобільними шляхами.

З 14 грудня набула чинності Постанова Кабінету міністрів України №1019, якою внесли зміни до процедури реєстрації та перереєстрації транспортних засобів. Однією з таких змін є виділення процесу експертного дослідження та розширили перелік послуг для отримання яких не потрібно досліджувати транспорт.

Раніше під час продажу авто було так: власник і покупець зверталися до адміністратора сервісного центру МВС, потім до Експертної служби МВС і потім знову до адміністратора сервісного центру МВС. Тепер власник транспортного засобу має взяти талон попереднього запису на отримання бажаної послуги на сайті або в терміналі, що знаходиться в ТСЦ і звернутися до працівників експертної служби для проведення огляду транспортного засобу та отримати висновок експертного дослідження, який діє протягом 10 днів і потім вже може подавати документи для реєстрації/перереєстрації в будь-який сервісний центр МВС, незалежно від місця проживання власника, попередньої реєстрації або проведення дослідження транспортного засобу. Тепер є можливість отримати експертне дослідження в одному місці, а адміністративну послугу – в іншому: або в сервісному центрі МВС іншому регіоні, або в ЦНАП. Тобто отримання послуги з перереєстрації транспортного засобу стає гнучкішим.

Завдяки виділенню дослідження Експертної служби МВС вже незабаром можна буде перереєструвати транспортні засоби онлайн, тобто сформувати заяву на перереєстрацію та укласти договір купівлі-продажу самостійно за допомогою двох смартфонів чи комп'ютерів – власника та покупця.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах