Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни

Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВ Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни.

Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВ Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни. Фото: facebook.com/oda.odesa

Події
11 вересня 2022 17:38

З початку введення воєнного стану російські війська завдали понад сто ракетних ударів по розташованим на території Одеської області об'єктам критичної інфраструктури та житлового фонду. Про це повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Внаслідок обстрілів постраждали будівельні споруди, об'єкти критичної та транспортної інфраструктури, об'єкти життєзабезпечення населення, навчальні заклади та охорони здоров'я, автомобільна техніка та багато інших об'єктів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Від російської агресії постраждали 138 мешканців області. 76 людей, зокрема й троє дітей, на жаль, загинули. Найбільш яскравими прикладами безлюдності дій ворога є удар по ЖК "Тірас" в Одесі та обстріл абсолютно мирних будинків у селищах Затока, Дачне, Маяки, Сергіївка.

Наразі у селищі Дачне проводиться тендерна процедура із закупівлі робіт з ремонту пошкоджених фасадів та заміни скла будівель школи та будинку культури. У Сергіївці виконані роботи із заміни скла в будинках школи та дитячого садка, а також укладено договір на виконання робіт із заміни вікон у 14-поверховому багатоквартирному будинку. В Одесі, у ЖК "Тірас", проведено роботи з відновлення перекриття поверхів, внутрішніх та зовнішніх стін багатоквартирного будинку, розпочато відновлення електропостачання, опалення, водопостачання та ліфтів. Загалом на проведення відновлювальних робіт із обласного бюджету вже виділили близько 11 мільйонів гривень.

  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 1
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 2
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 3
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 4
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 5
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 6
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 7
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 8
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 9
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 10
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 11
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 12
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 13
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 14
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 15
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 16
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 17
  • Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото 18

Понад сто ракетних ударів: начальник Одеської ОВА Максим Марченко підбив підсумки 200 днів війни фото

Фото: facebook.com/oda.odesa

За минулі 200 днів Одесу та Одеську область відвідали Президент України Володимир Зеленський, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Посли Великої сімки, Президент Євросоюзу Шарль Мішель, Генеральний секретар ООН Антоніу Гуттеріш, Генеральний секретар Міжнародної морської організації Кітак Лім, Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас, Віце-президент німецького Бундестагу Катрін Гьорінг-Екардт та багато інших.

За результатами цієї роботи, міжнародних зустрічей та переговорів було надано старт для роботи портів Великої Одеси, що стало одним із головних досягнень останнього часу.

У рамках роботи "зернового коридору" із портів Одеської області з 1 серпня на експорт вдалося вивезти понад 2,6 мільйона тонн аграрної зернової продукції. Кількість судів, які беруть участь у цій ініціативі, наразі вже перевищила 110.

Показово, що в період з 24 лютого до кінця липня єдиними працюючими портами були порти гирла Дунаю – Ізмаїльський, Ренійський та Усть-Дунайський. У мирний час на них припадало менше ніж п'ять відсотків експорту, проте протягом поточного року цей показник зріс у 3,2 рази. Загалом за вісім місяців портами Дунаю перевалили 3,4 мільйона тонн зернових. Крім того, 180 торгових суден з українською агропродукцією пройшли через Дунай каналом гирла Бистре, а ще 157 – через Сулинський канал.

Також вперше за останні 20 років знову відкрили залізничну ділянку Березине – Басарабяска, яка з'єднує Україну з Молдовою, та відновили водне пасажирське сполучення між Овідіополем та Білгородом-Дністровським.

Попри обстріли, агросектор Одеської області вистояв в умовах воєнного стану. Загалом одеські аграрії намолотили понад 2,5 мільйона тонн. До того ж, вже стартував збір пізніх зернових, соняшника та винограду, розпочався посів озимого ріпаку під урожай 2023 року.

В умовах війни продовжує розвиватися і освітня сфера регіону. У новому навчальному році 79 установ розпочали роботу в очному форматі, 391 – у дистанційному, а ще 267 – у змішаному.

Також у воєнний час продемонстрували свою стійкість система охорони здоров'я та медики. За останні півроку 12 закладів охорони здоров'я в якості гуманітарної допомоги отримали 20 автомобілів швидкої допомоги, а одеські лікарні – 75 генераторів. Також за цей час суттєво покращилася матеріально-технічна база лікарень.

Спільно з НЕК "Укренерго" Одеська ОВА працює над стартом будівництва 330 кВ повітряної лінії "Новоодеська – Арциз", яка має покращити надійність та ефективність електропостачання у південній частині Одеської області.

Для підтримки сталої соціально-економічної обстановки Одеська ОВА здійснює заходи щодо стабілізації цін на продукти харчування. На сьогоднішній день працює понад 80% суб'єктів господарювання в області.

В Одеській області створено умови для ефективної підтримки внутрішньо переміщених осіб у місцях їх прибуття із залученням транспортних компаній та волонтерських центрів. У середньому протягом місяця реєструється від 16 до 20 тисяч жителів. Наприклад, лише за минулі два місяці в Одеській області зареєстрували близько 33 тисяч внутрішньо переміщених осіб.

"Зараз я очолюю Одеську обласну військову адміністрацію і гарантую, що ворог в нашому регіоні не пройде! Одеса і Одеська область були і будуть українськими! Зараз ми боремося за своє виживання як нація, як демократична та незалежна країна, і шляху назад у нас немає. Вісім років тому ми вже були захоплені Росією на Донбасі та в Криму, і тепер вони вирішили закінчити свою справу, але Україна вистоїть і переможе в цій війні", – наголосив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах