Порятунок урожаю пшениці та знешкодження ртуті: як минула доба в одеських рятувальників

Порятунок урожаю пшениці та знешкодження ртуті: як минула доба в одеських рятувальників.

Порятунок урожаю пшениці та знешкодження ртуті: як минула доба в одеських рятувальників. Фото: facebook.com/DSNSODE

Події
03 липня 2022 11:52

За добу, з 2 по 3 липня, в Одеському регіоні гасили 38 пожеж, п'ять із яких спалахнули в нашому місті. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на Головне управління ДСНС в Одеській області.

В області продовжуються підпали сухої трави. За останню добу рятувальники 27 разів виїжджали на ліквідацію таких загорянь. Загальна площа підпаленої рослинності склала 15,82 гектара.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

О 19:38 2 липня рятувальники прибули на виклик до Березівської територіальної громади. Там за межами села Демидове під час транспортування тюків люцерни виникло займання на причепі, внаслідок чого полум'я поширилося на суху траву та поле з пшеницею на корені. Вогонь знищив 50 тюків люцерни вагою півтори тонни, суху рослинність і пшеницю в полі. О 20:16 полум'я вдалося локалізувати, а о 20:58 пожежу на загальній площі 4,97 гектара (0,07 гектара – суха трава та 4,9 гектара – пшениця) повністю загасили. Імовірно, причиною пожежі могло стати занесення джерела спалаху ззовні. Збитки встановлюються. Загиблих та постраждалих немає.

Упродовж доби співробітники ДСНС п'ять разів виїжджали на допомогу населенню. В Одесі вони допомогли вилучити кота з важкодоступного місця на вулиці Пироговській, демеркуризували ртуть, виявлену біля сміттєвого контейнера на вулиці Балківській, і допомогли зняти 29-річного хлопця, який впав з четвертого поверху п'ятиповерхового будинку на вулиці Академіка Філатова, з піддашку першого поверху (госпіталізація потерпілому не знадобилася).

Також допомога знадобилася мешканцям області. В Ізмаїлі рятувальники допомогли семирічному хлопчику, нога якого застрягла між рамою та педаллю велосипеда, а у селі Широка Балка допомогли підвезти технічну воду.

За інформаційною допомогою протягом минулої доби до Служби порятунку звернулося 15 осіб, а з 24 лютого кількість таких людей сягнула 2 705.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах