Суд обрав запобіжний захід меру Рені, якого затримали на хабарі

Суд обрав запобіжний захід меру Рені, якого затримали на хабарі.

Суд обрав запобіжний захід меру Рені, якого затримали на хабарі. Фото: НАБУ

Події
26 сiчня 2023 20:59

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід міському голові Рені Ігорю Плехову, якого разом із депутатом Ренійської міської ради Іваном Подойловим викрили під час отримання ними хабара у розмірі 50 тисяч доларів. Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За рішенням суду, підозрюваному обрали запобіжний захід у вигляді застави в розмірі одного мільйона 342 тисячі гривень.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації.

Також фігурант зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора і суду, повідомляти про зміну свого місця проживання й роботи, утримуватись від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками, а також здати на зберігання до відповідного органу паспорта для виїзду за кордон. Відлучатися з міста проживання без дозволу детектива, прокурора чи суду міський голова Рені не має права.

Нагадаємо, голову Ренійської міської ради Ігоря Плехова та депутата Ренійської міської ради Івана Подойлова затримали 24 січня. За даними слідства, вони вимагали хабара у розмірі ста тисяч доларів від громадянина США за передачу йому в оренду земельної ділянки комунальної власності площею близько двох із половиною гектарів.

Дії посадових осіб кваліфікували за ознаками злочину, передбаченого частиною четвертою статті 368 Кримінального кодексу України. Згідно із частиною першою статті 62 Конституції України, особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах