Сумна статистика: скільки вбили і що зруйнували окупанти на Одещині

Сумна статистика: скільки вбили та що зруйнували окупанти на Одещині.

Сумна статистика: скільки вбили та що зруйнували окупанти на Одещині. Фото: Костянтин та Влада Ліберови

Події
12 липня 2022 17:48

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України окупанти 46 разів обстрілювали Одеську область. Прокуратура відкрила 64 кримінальні провадження за фактами порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомляє Vgorode з посиланням на " УСІ ".

Як розповів голова обласної прокуратури Сергій Костенко, окупанти завдали ракетних ударів по нашій області 37 разів, випустивши 77 ракет (не рахуючи тих, які збила наша ППО). Ще двічі область обстрілювала російська тактична авіація та сім разів — корабельна артилерія противника.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В результаті обстрілів загинули 32 мирні жителі, у тому числі дві дитини. Поранення отримали 75 осіб, серед них семеро дітей та один патрульний поліцейський.

Понад 300 мешканців області постраждали від зруйнованого житла. Повністю знищено 16 приватних житлових будинків та квартир, 70 об'єктів отримали суттєві пошкодження та понад 200 постраждали від ударної хвилі.

Під обстріл потрапили 13 баз відпочинку, понад 10 приміщень, що належать до різних підприємств, торговий центр "Рів'єра".

Росіяни обстріляли також три цивільні судна, ще три захопили. Серед постраждалих об'єктів: Одеський аеропорт, нафтопереробний завод, приватні нафтогазові підприємства, підйомний міст через Хаджибейський лиман, зерновий елеватор та трансформаторна підстанція в Арцизі, залізничний міст гілки Арциз – Ізмаїл, Припортовий завод.

Також Сергій Костенко повідомив, що від початку вторгнення в області направили до суду 55 справ проти колабораціоністів.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах