Театральну площу біля Оперного в Одесі облаштують: дощок з героями CCCР та соцпраці там не буде

Театральну площу біля Оперного в Одесі облаштують: дощок з героями CCCР та соцпраці там не буде.

Театральну площу біля Оперного в Одесі облаштують: дощок з героями CCCР та соцпраці там не буде. Фото: slovo.odessa.ua

Події
12 серпня 2022 12:03

В Одесі збираються оголосити архітектурний конкурс на найкращу проектну пропозицію щодо впорядкування Театральної площі Одеси біля Оперного театру. Відповідний проект винесли на найближче засідання виконкому міськради.

Якщо конкурс оголосять, то він пройде з 19 вересня 2022 року до 27 січня 2023-го. Реєстрація учасників закінчиться 20 грудня, о 17:00, конкурсні роботи прийматимуться до 20 січня включно.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

"У конкурсних проектних пропозиціях необхідно розробити архітектурно-планувальну ідею благоустрою території та об'ємно-планувальні рішення навколишньої забудови для створення гармонійного ансамблю Одеського академічного театру опери та балету. соціалістичного реалізму. Необхідно уникати застосування сучасних малих архітектурних форм, оздоблювальних матеріалів та об'єктів монументально-ужиткового мистецтва. Необхідно надати пропозиції щодо переміщення дощок пошани героїв соціалістичної праці Одещини та дошки пошани героїв Радянського Союзу Одеської області на інше місце".

Хто розроблятиме та оцінюватиме проект

Взяти участь у відборі зможуть професійні архітектори, дизайнери, студенти архітектурно-мистецьких вишів, проектні організації, авторські колективи, фахівці у сфері містобудування, архітектури, охорони об'єктів культурної спадщини, благоустрою та міського дизайну.

Автори найкращого конкурсного проекту отримають 125 тисяч гривень. Друга премія – 60 тисяч, третя – 40 тисяч гривень. Також проектом передбачили стимулюючі премії на загальну суму 25 тисяч гривень, які журі конкурсу розподілятимуть між учасниками, у тому числі між тими, які не посіли призових місць.

До складу журі увійдуть директор департаменту культури та туризму міськради Олександр Тиховський, виконуючий обов'язки начальника управління з охорони об'єктів культурної спадщини Віталій Бабін, виконувач обов'язків директора департаменту архітектури Тетяна Боринська, заслужений архітектор України Юрій Бєліков, заслужений художник України Михайло Рева, директор архітектурно академії будівництва та архітектури Валерій Уренєв, історик та краєзнавець Михайло Пойзнер та начальник УКБ Борис Панов.

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах